14.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

BELEF – Novi početak 2021

Ovogodišnji Beogradski letnji festival održaće se na nekoliko otvorenih lokacija u gradu – na Kalemegdanu, Sportskom centru „25.maj“, stadionu „Tašmajdan“, kao i u Ateljeu 212, Beogradskom dramskom pozorištu, Bitef teatru…

Dvadeset i deveti BELEF biće otvoren 27. juna 2021. godine na Kalemegdanu, na platou kod Pobednika kultnim mjuziklom „Cigani lete u nebo“ Pozorišta na Terazijama. Ovogodišnji BELEF biće organizovan pod sloganom „Novi početak“ i podeljen je u dve celine: Beogradsku letnju scenu (pozorišni program) i Beogradske letnje noći (muzički program), a trajaće do kraja avgusta.

Tim povodom u Skupštini grada je 4. juna održana konferencija za štampu na kojoj je najavljen raznovrstan program ovogodišnjeg BELEF-a na kome će biti i jedna predstava u avionu „Putovanje izvan središta zemlje“, gostovaće čuvena mecosopranistkinja Elina Garanča, pozorišta iz Novog Sada, Kruševca, Prištine, Lazarevca i Novog Pazara, igraće ansambl Kolo i Una Saga Serbica… Namera organizatora je da ove godine BELEF obogati kulturnu ponudu Beograda, da postane ambijentalni događaj (otud scene na Kalemegdanu kod Pobednika i kod Prirodnjačkog muzeja, na trgovima, pored reka) i da traje do kraja leta kako bi se produžila pozorišna sezona posle karantina.

Tokom festivala biće izvedeno čak 37 pozorišnih predstava kao i više od 100 različitih dečjih prestava i programa koje će biti na Trgu republike, ispred Paviljona Cvijete Zuzorić, u parku Vojvode Vuka i na Кosančićevom vencu. Osim glavnog programa, biće organizovani Dečji BELEF i Mladi BELEF, oba na Kalemegdanu kod Prirodnjačkog muzeja, sa predstavama za decu i nastupima studenata umetničkih fakulteta iz Beograda i Bjeljine.

Muzički deo BELEF-a Beogradske letnje noći počeće 17. jula i trajati do kraja avgusta. U okviru toga biće organizovani koncerti mladih muzičara, sviraće se džez, pop, klasika na najrazličitijim javnim lokacijama.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra Beograda na Trgu republike, na biletarnici Ateljea 212 ili preko sajta www.belef.rs

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -