25.6 C
Belgrade
četvrtak, 30 juna, 2022

Ecobnb i borba protiv betona

Prema istraživanju kompanije Booking.com koje sadrže podatke prikupljene od više od 30.000 putnika iz 30 zemalja, putnici su odlučniji nego ikad da putuju održivo poštujući isključivo zakone prirode, smanjujući potrošnju električne energije, količinu otpada i koristeći ekološki prihvatljive načine transporta

Sve više turista planira da svoj da odmor provede autentično, odgovorno i pre svega održivo, što uključuje i eko frendli smeštaj i jedinstven eko doživljaj. Upravo to je prepoznato u kompaniji Ecobnb.com, online platformi koja predstavlja spoj ponude održivog smeštaja i putovanja, odnosno planiranja odgovornog ruralnog turizma i ekoturizma.

Cilj je ove kompanije je promovisanje zelenog turizma i autentičnog načina putovanja koji se bazira na apsolutnom poštovanju prirode i prepoznavanja lepote manje poznatih svetskih destinacija.

Ecobnb izdvaja eko turističku ponudu i povezuje ekološki odgovorne domaćine sa putnicima u potrazi za mirom, čistim vazduhom, netaknutom prirodom, autentičnom tradicijom i upoznavanjem lokalnog načina života, što se sve odvija kroz jednu perspektivu u kojoj je uticaj turista na okolinu smanjen na minimum.

Da bi neki smeštaj bio objavljen na platformi Ecobnb.com, neophodno je da ispunjava minimum 5 od 10 ekoloških standarda koji doprinose smanjenju troškova i unapređenju ekološke održivosti objekta. Standardi podrazumevaju organsku hranu, zelenu gradnju, 100% obnovljive izvore energije, solarne panele, recikliranje minimum 50% otpada, ekološka sredstva za pranje i čišćenje, dostupnost bez automobila, energetski štedljivu rasvetu i ostalo.

Trenutno u Srbiji postoji nekoliko takvih smeštaja, a kompletnu ponudu možete pogledati na zvaničnoj internet stranici kompanije.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -