10.4 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Porast broja turista u Crnoj Gori

Crna Gora beleži rast broja turističkih dolazaka, i taj rast nije samo primetan u odnosu na prošlu pandemijsku godinu, već se može uporediti i sa periodom pre ove opake bolesti

U Crnoj Gori trenutno ima oko 90.000 turista, što čini skoro 80% u odnosu na isti period iz 2019. godine, navodi Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Taj broj nije zadovoljavajuć, ali ako se uzme isti da je to osam puta više nego u istom periodu prošle godine, taj broj je u velikoj meri podsticaj i optimizam za turizam ove zemlje.

U Herceg Novom i Ulcinju ima čak 10 puta više turista nego u istom periodu 2020. godine, odnosno 80%, u Kotoru trenutno boravi 94%, Tivtu 90%, Ulcinju 82%, Budvi 76% i Baru 58% više turista nego u odnosu na isti period 2019. godine.

Kako navodi ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, primetan je porast broja turista i na severu zemlje, u Kolašinu je  zabeleženo 30% više gostiju nego u istom periodu 2019, a na Žabljaku čak 65%.

Ovakav trend samo pokazuje sa kolikom ozbiljnošću je i Vlada Crne Gore i Nacionalna turistička organizacija pristupila problemu pokretanja ove industrije, inače iuzuzetno vitalnog resursa za ekonomiju ove zemlje.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -