13.3 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

U Grčkoj restrikcije samo za osobe koje nisu vakcinisane

Nove mere koje eventualno budu donesene u cilju spečavanja širenja infekcije koronavirusom u Grčkoj odnosiće se samo na osobe koje nisu vakcinisane, zemlja ostaje u potpunosti otvorena za turiste od 15. jula

Grčki ministar za razvoj i investicije Adonis Georgiadis izjavio je da zemlja ostaje otvorena za turiste i da neće biti nikakvih pravila niti ograničenja za osobe koje su primile obe doze vakcine, i za osobe koje nisu u opasnosti da budu hospitalizovane zbog zaraze, odnosno osobe koje su preležale bolest.

U narednim danima će biti donesena odluka hoće li biti nastavljeno sa primenom mera na lokacijama bez kovida i na mešovitim lokacijama, situacija je sada dosta drugačija i zbog brzog širenja delta varijante virusa pa je broj obolelih slučajeva sada povećan sa 500 na skoro 3.000 dnevno.

Do kraja avgusta meseca svi zatvoreni prostori, noćni klubovi, barovi, bioskopi i pozorišta moći će da ugoste isključivo posetioce koji su vakcinisani, a njima će takođe biti ograničeno koliko osoba mogu da prime u jednom trenutku. Osim toga, svaki vid rekreacije ili aktivnosti tokom leta na otvorenom ili u zatvorenom prostoru podrazumevaće samo sedenje.

Što se tiče građana Srbije, situacija ostaje nepromenjena, ostaju na snazi ista pravila kao do sada.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -