16.4 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Zatvaranje prvog dela festivala BELEF i početak Beogradskih letnjih noći, drugog dela BELEF-a

Prvi deo festivala BELEF, Beogradska letnja scena, biće zatvoren nastupom Una Saga Serbike, koja će premijerno izvesti „Slovo ljubavi“, večeras, 12.7. u Teatru Vuk od 20.30 časova

Sinoć je u okviru BELEF-a u Teatru Vuk, premijerno izvedena opera “Tako čine sve” Volfganga Amadeusa Mocarta, u režiji Vladana Đurkovića. Predstavu su izveli studenti završnih godina osnovnih studija Solo pevanja, iz Operskog studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Beogradska letnja scena otvorena je 27. juna mjuziklom „Cigani lete u nebo“ Pozorišta na Terazijama. U okviru glavnog programa bilo je 17 izvođenj, od čega 13 predstava, pet premijera i tri beogradske premijere, 2 muzička i 2 igračka koncerta. Pored toga, u okviru BELEF-a za mlade izvedeno je 10 predstava, a u okviru dečijeg BELEF-a 5 predstava.

Atrakcija ovogodišnje Beogradske letnje scene svakako je nastup svetske zvezde, operske dive Eline Garanče koja se predstavila beogradskoj publici u koncertnom izvođenju opere „Karmen“, zajedno sa sopranom Marijom Jelić i orkestrom Srpskog narodnog pozorišta.

U produkciji BELEF-a premijerno je predstavljen pojekat Vladimira Aleksića „Putovanje izvan središta zemlje“, predstava koja je izvođena u autobusu, na aerodromu i u avionu. Još jedna atrakcija koja je izazvala veliko interesovanje javnosti.

Premijere predstava „Ova će biti ista“ Ateljea 212 i „San letnje noći“  Malog pozorišta „Duško Radović“, potom predstave „Cement Beograd“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Moj muž“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ Srpskog narodnog pozorišta, „Lepa Brena prodžekt“ Bitef teatra, „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta Priština, „Lavina“ PULS teatra iz Lazarevca i regionalnog pozorišta Novi Pazar i „Ribarske svađe“  Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, samo su neki od naslova koji su obeležili Beogradsku letnju scenu, prvi deo festivala BELEF.

Drugi deo BELEF-a, Beogradske letnje noći, počinju u nedelju 18. jula, nastupom ROK OPERE, na stadionu Tašmajdan u 20.30 časova. Ulaz slobodan.

Beogradske letnje noći  trajaće do kraja avgusta, svakog vikenda na više lokacija u gradu i ponudiće publici besplatne programe, koncerte i muzičke događaje.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -