9.9 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Španija postaje novo žarište

Zbog brzog porasta broja novih infekcija koronavirusom, Španija je postala novo područje visoke incidencije, što je i bilo očekivano

Najnovija događanja su težak udarac za Španiju koju je ozbiljno pogodila pandemija koronavirusa, i koja će turističkoj industriji u toj zemlji izgleda ponovno naneti još teži udarac.

Bez obzira na činjenicu da eventualno uvođenje novih mera neće značajno uticati na vakcinisane turiste, bilo kakva promena uslova predstavlja prepreku turistima koji nisu vakcinisani, jer mnoge evropske zemlje uvode obavezne mere karantina za takve putnike po povratku sa odmora iz ove zemlje. To u praksi znači da su brojni turoperatori i turističke agencije počeli da beleže sve veći broj otkazivanja.

Ulazak Španije na područje visokog rizika od zaražavanja usred sezone odmora uništava planove za odmor brojnih putnika, a posebno mnogih porodica koje tradicionalno letuju u toj zemlji sa decom.

Iz udruženja turističkih agencija ističu da će turisti koji su trenutno u Španiji na odmoru biti obavešteni o bilo kakvim promenama, a ukoliko turisti žele privremeno da prekinu godišnji odmor, turoperatori će se pobrinuti za obezbede odgovarajuće uslove, bar je tako za putnike iz Evropske unije, iz zemalja kao što je Nemačka ili Austrija. Osim toga, organizatori 30putovanja nude besplatno otkazivanje ili ponovnu rezervaciju, ako se uvedu vanredne mere.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -