6.7 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Od septembra nove mere u Grčkoj

Nove mere protiv koronavirusa u Grčkoj će se najviše ticati osoba koje nisu primile vakcinu, a njihova primena počinje već 13. septembra

Grčki ministar zdravlja Vasilis Kikilijas objavio je nove mere koje se tiču nevakcinisanih osoba protiv koronavirusa, a one će biti na snazi od 13. septembra do 31. marta sledeće godine.

Dokaz o vakcinaciji, oporavku ili negativnom brzom testu u poslednjih 48 sati biće neophodan za putovanja avionom, vozom, brodom ili autobusom na velike udaljenosti za sve osobe koje su starije od 12 godina, dok deca od pet do dvanaest godina imaju obavezu samotestiranja.

Za ulazak u zatvorene prostore, kafiće, restorane, klubove i sportske dvorane biće potrebna potvrda o vakcinaciji ili dokaz o preležanoj bolesti, dok je za ulazak u muzeje, pozorišta, bioskope, muzeje, teretane i arheološka nalazišta neophodna potvrda o izvršenoj imunizaciji ili negativan brzi test ne stariji od 48 sati. Maske su i dalje obavezne u svim zatvorenim i otvorenim prostorima u kojima se okuplja više ljudi.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -