17.1 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Hodaj, slušaj, probaj Mošćenice

Kroz interpretaciju šest ikoničkih namirnica liburnijskog kraja, čakavsku poeziju, sliku, teatar i muziku, petnaest šefova kuhinja iz udruženja JRE Hrvatska će za svoje će goste u nedelju 26.09. prirediti novi doživljaj za pamćenje

„JRE Talent Passion“ događanja najekskluzivnija su zbivanja u organizaciji udruženja šefova JRE Hrvatska.  Samo jednom godišnje šefovi JRE restorana Badi, Boba, Boškinac, Draga di Lovrana, Dubravkin put, Foša,  Monte, Navis, Pelegrini, Pergola, Plavi podrum, San Rocco, Vila Ariston, Zigante, Zijavica kuvaju uživo i kreiraju spektakl uvek u novom konceptu i na novoj lokaciji.

Nakon Muzeja prekinutih veza, baroknog dvorca Miljana, bivše fabrike perja i secesijskog paviljona riječke Ribarnice, u nedelju 26.09. šefovi će kuvati u starom kamenom gradu Mošćenice i plaži Mošćeničke Drage. Na jedinstveni način povezaće šest istorijskih lokacija sa šest ikoničkih namirnica liburnijske baštine. Uz vina biranih vinarija, čakavsku poeziju, teatar, sliku i muzičku pratnju renomiranih umetnika, JRE će gostima pružiti još jedan jedinstveni doživljaj i ekskluzivno iskustvo.

Program počinje u 11.30 sati susretom gostiju ispred kaštela Mošćenica. Tamo će nakon dobrodošlice goste podeljene u male grupe preuzeti njihovi vodiči koji su ujedno i članovi lokalne i akademske zajednice. Oni će kao dobri domaćini povesti goste u vođeni obilazak šest istorijskih lokaliteta grada. Na svakoj lokaciji će kuvati po dva šefa, a njihova će jela biti poslužena uz pažljivo odabrana vina koje će točiti vinari, lično. Poseban je izazov što će šefovi stvarati jela utemeljena na šest namirnica „cucine povere“ mošćeničkog kraja, a to su: žitarice i mahunarke, luk, jednogodišnje životinje, masline, plava riba, hobotnica i broskva.

Predviđeno trajanje je do 20h, a broj mesta ograničen je na 120, pa ako želite nabaviti svoju ulaznicu kontaktirajte ured JRE-a na email ili okrenite sledeći broj telefona: +385 99 3243 321

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -