6.4 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Zašto u Šalešku?

Jer se svim svojim čulima osećate nezaboravno. Jer tu pronalazite inspiraciju za novu radoznalost. Jer ovde vaše telo želi da bude još aktivnije. Jer tu vaša duša pronalazi prava iskustva za sebe

Čak iako ste već bili ovde, dolina će vas ponovo iznenaditi. Priuštite sebi više dana za otkrivanje gradova i seoskih krajeva, kulture i istorije, aktivnosti i opuštanja. Isprobajte najbolje i odmorite se na drugačiji, a poseban način. Sami odaberite kako želite doživeti Šalešku! U Šaleškoj dolini verujemo da je u životu važno dobro jesti, živeti jednostavno i često se smejati.

Svako ko traži dobrobit, boravi u dolini Šalek nekoliko dana. Za svoj boravak možete izabrati mesto koje će vam obnoviti snagu prirodnim materijalima, organskom hranom, meditacijom i mogućnostima joge. Možete se odlučiti za prestižni boravak na selu, na staroj farmi sa kaminom i bazenom. Možete izabrati drvenu glamping kuću pored pašnjaka ili modernu apartmansku kuću u blizini šume. Možete se prepustiti radostima u velikom centru opuštanja i zdravlja. Vrhunski kontakt sa prirodom doprinosi iskustvu uspostavljanja kontakta sa sobom. Gde god da se smestite, vaša čula će biti opčinjena odabranim delikatesima – ne samo njihovim ukusom, već i posebnostima okoline u kojoj ćete ih probati.

U Šaleškoj dolini čekaju vas doživljaji specifične rudarske i industrijske baštine koja je neraskidivo povezana s darovima prirode i zelenim riznicama područja. Ruralno područje svojom je tradicijom uticalo na kulturu najmlađeg slovenačkog grada i njegovu – kuhinju! Lokalna karakteristična jela danas upotpunjuju originalni pristupi, nove ideje i kombinacije. Oprobajte se i vi u njima!

U Šaleškoj dolini nalazi se više restorana sa izvrsnim kuvarima, a na turističkim i izletničkim farmama ili kod pčelara, domaća jela i lokalne speciljaliitete ćete probati uz pogled na obor s jelenima, jelene lopatare i muflone ili na oslikane košnice. Prilikom obilaska vinske turističke ceste možete nazdraviti vinom, a tokom šetnje po ruralnom području možete otkriti i lokalno pivo. U kafanama i poslastičarnicama iznenadiće vas izvrsne lokalne čokoladne poslastice. Ako želite nešto više, preporučujemo da sebi priuštite jednostavne, a vrhunski pripremljene obroke, koje inspirišu gurmane.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem mejla turizem@velenje.si ili pogledajte web stranicu www.visitsaelska.si. Dobrodošli!

#ifeelsLOVEnia #visitsaleska

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -