16.1 C
Belgrade
sreda, april 24, 2024

Zemlja iz regiona sa najviše vodopada u Evropi

Bosna i Hercegovina je danas možda i najpoznatija kod turista po svojoj divljoj i nesputanoj prirodi, po čistim i netaknutim rekama, jezerima i bistrim planinskim potocima. Malo ko zna da ova zemlja ima možda i najviše vodopada u ovom delu Evrope

U Bosni i Hercegovini ima čak 262 manjih ili većih reka, pa se često za ovu zemlju kaže da je ona u stvari „zemlja reka“. Ove reke izviru visoko u planinama, i nastaju uglavnom od divljih i kristalno čistih planinskih potoka koji vijugavo urezuju svoje putanje po kanjonima i liticama gordih planina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adria Unique (@adria_unq)

Na svom putu ka odredištu, planinski potoci vrlo često susreću prepreke koje im nisu do sada predstavljale problem, lako ih savladavaju praveći tako fascinantne prirodne vodopade čija lepota zaista oduzima dah. Upravo zbog velikog broja potoka i reka, retko ko zna da Bosna i Hercegovina ima više vodopada nego Italija, Francuska i Nemačka zajedno.

Od najlepših vodopada, treba izdvojiti Štrbački buk i Martin brod Vodopade, Vodopad Kravice, Vodopad u Jajcu, Vodopad Provalije, Vodopad Skakavac kod Kotor Varoša, Vodopad Bliha, Vodopad Skakavac kod Sarajeva, Vodopad Skakavac u NP Sutjeska, Vodopad Koćuša i Ždrimački vodopad.

Kako oni izgledaju, pogledajte u videu koji je postavio čuveni kreativni bloger, svetski putnik i putopisac, Robert Dacešin u svom blogu RIO priče sa putovanja.

 

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -