9.1 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Održan prvi regionalni ski workshop

U toku priprema za predstojeću zimsku sezonu, TU magazin je 21. septembra 2021. godine u hotelu Radisson Collection u Beogradu organizovao TU Balkan Ski Workshop. Ova radionica balkanskog turizma okupila je turističke agencije, avio-kompanije, hotele, skijališta i destinacije sa prostora bivše Jugoslavije

Dvadeset izlagača predstavilo je svoju ponudu agencijama iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Na TU Balkan Ski Workshop došlo je više od 40 agencija koje su zainteresovane da svoje putnike ove godine odvedu na ski destinacije na prostoru bivše Jugoslavije. Radionica je organizovana u skladu sa svim epidemiološkim merama kako bi bila bezbedna za sve učesnike.

Kao i sve radionice koje organizuje TU magazin i ovaj put su izlagači pre samog događaja dobili spisak prijavljenih agencija kako bi saradnja bila uspostavljena što ranije.

Najviše izlagača došlo je iz Slovenije i svoju ponudu predstavili su: Hotel i skijaški centar Cerkno, Javni zavod Sočni Kanin, Kooperativa hotelijera Maribor, Skijalište Krvavec, Terme Snovik, Terme Zreče, Pohorje Village Wellness & Spa Resort, Skijalište Kope, turistička organizacija Zreče – Pohorje, Zavod za turizam Maribor i Razvojna agencija Koroške.

Iz Srbije svoju ponudu predstavili su hoteli sa Kopaonika: MK Mountain Resort,  Gorski Hotel Spa, Kraljevi čardaci SPA, kao i hoteli Junior i Putnik.

Iz Crne Gore su došli: Hotel Bianca Resort & Spa kao i nova crnogorska avio-kompanija Air Montenegro koja je predstavila svoj program – veliki broj letova koji povezuju gradove na prostoru bivše Jugoslavije kao što su Beograd, Banja Luka, Ljubljana, Podgorica, Tivat…

Iz Bosne i Hercegovine svoju ponudu predstavio je Olimpijski centar Jahorina.  

Utisci sa radionice bili su pozitivni na obe strane. Izlagači su na ovaj način imali priliku da detaljnije predstave svoju ponudu tur operatorima koji su zainteresovani za saradnju. Posle dužeg vremena, svi su imali mogućnost da se vide lično, razmene informacije iz prve ruke, saznaju sve o turističkim sadržajima u ponudi, kao i da naprave planove za predstojeću ski sezonu 2021/2022.

Nakon uspešnog završetka radionice, TU magazin bio je domaćin na ručku koji je organizovan za sve učesnike u hotelu Radisson Collection.

Ovo je prva radionica posvećena skijaškoj sezoni na Balkanu i TU magazin planira da nastavi sa organizacijom, tako da će naredni TU Balkan Ski Workshop biti organizovan i sledeće godine u septembru.

Tekst: Bojana Ilić

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -