15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Nenad Simić, direktor prodaje Nissan-a za teritoriju Srbije

Nakon više od dvadeset pet godina rada u automobilskoj industriji u kojoj je prošao sve i „obrnuo igricu“ , Nenad Simić i dalje oseća strast prema vožnji i automobilima. Naravno, priznaje da je to dobrim delom tako, zato što je automobil najbolje sredstvo da na putovanju upoznate nova mesta i nove ljude. Sa druge strane, to je znak da je direktor Nissan-a, inače Dorćolac po vokaciji, idealan sagovornik za ovu našu rubriku

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
NS: Izazov koji se postavlja uvek je prvo usmeren samom sebi. Životni put treba posmatrati kao obrazovanje na fakultetu gde se svakodnevno uči. Direktno pitatajte i pažljivo slušajte šta imaju da vam kažu. Jedan od načina da budete zadovoljni sopstvenim životom je to da se bavite onim u šta istinski verujete. Verujte u svoju ideju, viziju, uspeh i uvek ćete pronaći način da prevaziđete različite prepreke.

TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
NS: Idealan odmor kao pojam je onaj posle kojeg je čovek toliko odmoran i zadovoljan da se zaželi povratka poslu i svojim redovnim aktivnostima.
Odabirom destinacije već je napravljen prvi korak, a onda ostaje da u okviru realnosti sve prilagodite sebi i saputnicima kako bi što više toga upoznali i proživeli. Kao rezultat idelanog odmora je osmeh na vašem licu, unutrašnje zadovoljstvo i sreća kod saputnika.

TU: Koja je vaša omiljena hrana?
NS: Hrana kao potreba, ali i uživanje čine kompleksnost kod čoveka. Svakako sam zastupnik toga da sve treba probati kao bi se naša čula oplemenila. Ipak, moj izbor bih sveo na tri kategorije. Domaća nacionalna kuhinja mesa, mediteranske morske đakonije i azijske umerene varijacije. Sve ove kategorije hrane sa sobom uvek nose sećanja na neke lokalitete i predele na kojima smo bili ili bi želeli tamo budemo.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
NS: Uz standardne i konvecionalne stvari (pasoš, kartice i garderoba), sa sobom uvek nosim mini rasklopivu stolicu, mali kišobran, power bank i kablove. U zavisnosti od destinacije i tipa odmora tu je i mini zvučnik, odabrana muzika i jedna knjiga.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
NS: Moj izbor bi bile dve suprotnosti. Afrika uz izazovni safari i Finska kao ledeni bedem civilizacije. Obe destinacije poseduju svoju specifičnost, a opet, zajedničko im je to da su veoma izazovne i interesentne.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -