12.6 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Grčka ukida sve epidemiološke mere

U Grčkoj su ukinute gotovo sve epidemiološke mere, trenutno se nijedan region niti ostrvo ne smatraju područjem visokog rizika od infekcije koronavirusom

Grčko ministarstvo zdravlja objavilo je da ukida većinu ograničenja vezanih za epidemiju koronavirusa. To znači da se ukida noćni policijski sat koji je ranije bio na snazi u grčkim regijama s velikim brojem zaržavanja. Međutim, od stanovnika sa područja obeleženih crvenom bojom traži se poseban oprez.

Ovakva odluka vlade je usledila nakon relativno uspešne kampanje vakcinacije stanovništva Grčke, vakcinisani stanovnici će imati potpunu slobodu kretanja, bez ograničenja. Na snazi ostaje nošenje maski u zatvorenim prostorima, posebno će te mere važiti za zaposlene u ugostiteljskim objektima.

Ulazak u Grčku je dozvoljen turistima koji su vakcinisani ili su preležali bolest. Postoji i mogućnost ulaska sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata ili negativnim antigenskim testom ne starijim od 48 sati. Deca mlađa od 12 godina izuzeta su od obveze pružanja dokaza i ispitivanja.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -