29.4 C
Belgrade
nedelja, jun 16, 2024

Beograd na listi gradova sa najboljom hranom

Stručnjaci portala Uswitch.com su napravili istraživanje koje treba da odgovori na pitanje koja je najbolja evropska prestonica za ljubitelje hrane. Na osnovu analize koja je obuhvatala restorane u svakom gradu, prosečnu cenu obroka, prosečnu ocenu za uličnu hranu, cene u kafićima i barovima, Atina je izabrana kao najbolja

Atina zauzima prvo mesto na listi najboljih gradova u Evropi kad je hrana u pitanju. Glavni grad Grčke je osvojo 88,47 od mogućih 100 bodova. Beograd je drugi najbolji glavni grad za ljubitelje hrane, osvojio je ukupno 83,06 bodova. Oba grada važe za gradove koji za relativno niske cene pužaju najbolje, i uličnu hranu i hranu u restoranima.

Od gradova iz regiona, treba izdvojiti Bukurešt koji se nalazi na takođe drugom mestu kao grad u kom je hrana najjeftinija, Sofiju iz Bugarske na trećem, Tiranu na četvrtom mestu, i Zagreb se nalazi na devetom mestu.

Među poslednjim gradovima na ovoj listi se nalaze Kopenhagen, Stokholm, Oslo i Luksemburg. Ovi gradovi su poznati kao gradovi sa vrhunskom gastronomijom, njih na dno liste postavlja isključivo cena po obroku, bilo da se radi o restoranu brze hrane, bilo o restoranu sa Mišlenovim zvezdicama. Prosečna cena po obroku u ovim gradovima u restoranima iznosi oko 70 evra, što je svakako previše.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -