22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Danska je pokorila koronavirus

Vlasti u Danskoj pozivaju stanovnike da se vakcinišu trećom dozom vakcine pošto su uspešno obavili vakcinaciju sa dve doze, po čemu su među najboljim zemljama u Evropi

Danske vlasti su u septembru počele da daju treću dozu vakcine korisnicima domova za starije, starijim osobama od 65 godina i zdravstvenim radnicima. Danci su u evropskom vrhu po vakcinaciji, što je omogućilo ukidanje svih epidemioloških mera. U Danskoj, je kako ističu građani, život potpuno normalizovan.

U Danskoj je potpuno vakcinisano 75% ukupnog stanovništva, i to od 12 do 100 i više godina starosti. Ova zemlja je bila jedna od prvih koja je uvela restriktivne mere i zatvaranje zemlje, ali je isto tako 10. septembra prva u Evropi ukinula sve postojeće epidemiološke mere.

Koronavirus se u ovoj zemlji više ne smatra pretnjom po društvo, već ozbiljnom bolešću. Osim toga, Danska je najbolja na svetu po broju testiranja na milion stanovnika i prva je uvela kovid potvrde. Prema poslednjem istraživanju 90% Danaca veruje svojim lekarima.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -