21 C
Belgrade
sreda, jul 24, 2024

Air Montenegro za Beograd i tokom zime

Air Montenegro, nacionalni avio-prevoznik Crne Gore, i tokom zime nastavlja letove ka Beogradu, glavnom gradu jednog od najbitnijih komercijalnih tržišta kompanije. Putnicima iz Beograda su na raspolaganju svakodnevni letovi koji se obavljaju modernim letelicama Embraer 195

Srbija je jedno od najvažnijih tržišta za kompaniju Air Montenegro. Naš komercijalni saobraćaj je uspostavljen 10. juna ove godine upravo letom za Beograd, jubilarni hiljaditi let ostvarili smo baš na liniji Podgorica-Beograd, a za samo četiri meseca redovnog saobraćaja prevezli smo rekordnih 63 000 putnika između Srbije i Crne Gore. Pošto naše zemlje ne povezuje samo turizam, nego i razvijeni kulturni, porodični i ekonomski odnosi, i tokom zimske sezone ćemo nastaviti sa letovima ka Beogradu iz Podgorice i Tivta”, izjavio je u Beogradu izvršni direktor Air Montenegro avio-kompanije, Predrag Todorović.

Nacionalna avio-kompanija Crne Gore, Air Montenegro, osnovana je februara 2021. godine. Prvi čarter let  je imala 1. juna, dok je sa redovnim avio-saobraćajem započela 10. juna 2021. Air Montenegro je do sada prevezao preko 76000 putnika i ostvario preko 1000 letova, čime je za 30% premašio očekivane rezultate. Tokom letnje sezone Air Montenegro je imao redovne linije ka Beogradu, Banjaluci, Ljubljani, Frankfurtu i Istanbulu, dok će u zimskoj sezoni leteti ka Beogradu, Istanbulu i Ljubljani.

S obzirom na to da je naša osnovna uloga kao nacionalnog avio prevoznika, promocija Crne Gore kao destinacije i podrška crnogorskoj ekonomiji, ove godine uložili smo posebne napore da aktuelizujemo i ski-ponudu. Napravili smo saradnju sa brojnim, kako lokalnim tako i regionalnim, partnerima koji u svom dijapazonu poslova imaju ski-ponudu. Verujemo da će ovakve saradnje omogućiti proširenje turističke ponude u postsezoni, a važno nam je da ljudi u regionu imaju percepciju o Crnoj Gori kao destinaciji koja može da pruži različite sadržaje, dodao je Todorović.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -