20.8 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Gastronomsko iskustvo koje se ne propušta – ukusi sveta u Boki

Iako je letnja turistička sezona završena, Boka Kotorska nastavlja da očarava svojom lepotom, ali i zimskom turističkom ponudom. Za mnoge je upravo zimski period vreme kada se odlučuju da vikende iskoriste tako što će napraviti izlet do Boke, gde je svakako najbolji izbor, glavna zvezda Jadrana, Blue Kotor Bay Premium Spa Resort

U skladu sa svojim opredjeljenjem da aktivno učestvuje u promociji destinacije, Blue Kotor Bay će tokom novembra i decembra, u hotelskom restoranu Lighthouse, prirediti gastronomsko iskustvo za pamćenje. Renomirani šefovi kuhinja će gostovati u hotelu Blue Kotor Bay i ljubitelje visoke kuhinje povesti na nezaboravno gastro putovanje od Južne Amerike do Dalekog Istoka. Zamirisaće čarobne arome Mediterana, na tanjirima će se pomešati boje Balkana i Orijenta, a na nepcima zaplesati ukusi Meksika i Španije. Pored upoznavanja i deljenja iskustava i znanja, glavni cilj ovih događaja je da se gostima prezentuju različite kuhinje i kulture iz kojih dolaze. Kroz pažljivo kreirane jelovnike, koji će imati od 6 do 9 gangova, gosti će imati prilike da se informišu o načinu pripreme određenih jela, da prate proces spremanja hrane, kao i da uživaju u pićima karakterističnim za svaki region koji se predstavlja.

Prvog vikenda novembra iz Beograda nam dolazi šef Marko Marić, koji će na jedinstven način dočarati modernu azijsku kuhinju. Poslednjih pet godina proveo je kao šef kuhinje čuvenog restorana Zengo, a put ga je vodio od Dubaija i Dohe do Vijetnama, Kambodže i Japana, gde je usavršio veštine pripreme savremenih azijskih jela. Ljubitelji ovih specifičnih ukusa će kroz 9 različitih jela dobiti uvid u posebne namirnice koje se koriste u ovim dalekim zemljama, aromatične začine i kulturu ishrane koja se prilično razlikuje od naše.

Dve nedelje nakon toga, ljubitelji tradicionalnih jela srpske kuhinje imaće prilike da probaju specijalitete jednog od najboljih beogradskih restorana Ambar, čiji nam šef, Vladimir Cvetković dolazi u goste. Njegov moderni pristup kuhinji inspirisan je balkanskom tradicijom, tako da će se na tanjirima naći poznata jela, ali spremljena malo drugačije. Ukusi uz koje smo odrastali, prepoznatljivi mirisi iz kuhinja naših majki i baka, namirnice koje bude sećanja na detinjstvo, selo i slobodu – sve će to doneti šef Vladimir, na samo njemu svojstven način, u modernom i nesvakidašnjem stilu.

Decembar ćemo započeti dinamičnim spojem meksičke i španske kuhinje. Prvog vikenda decembra, u Lighthouse-u gostuje master šef Hulio Gomez Fraila. Šef Hulio pomera granice kulinarstva specifičnim spojem mediteranskih namirnica sa meksičkim i španskim uticajem. Njegovo dvadesetogodišnje profesionalno iskustvo, najviše je vezano upravo za Meksiko i Španiju, pa sa sigurnošću možemo reći da će ovaj kreativni šef napraviti jela čiji će ukusi dugo ostati u sećanju.

Pre početka novogodišnje praznične euforije, zimsku gastronomsku bajku zaokružićemo ukusima mediteranske kuhinje. Naše kolege iz Istre prirediće nam pravi mediteranski fine dining, sa karakterističnim ukusima koje volimo. Iako bliska našoj, istarska kuhinja ima svoje posebnosti, koje je izdvajaju od ostatka jadranske regije, u šta će nas uveriti jelovnik koji čine birani specijaliteti ovog kraja. Divlja špargla, morski plodovi, manešte i pečene kobasice, kao i nezaobilazni tartufi i vrhunsko maslinovo ulje, čine da nas istarska kuhinja iznova oduševljava svojom raznolikošću i skladom.

Cene večera su od 80 do 120 EUR po osobi, a svi gosti će imati prilike ne samo da uživaju u hrani, već i u pratećem zabavnom programu koji će biti prilagođen temi večere. Broj mesta u restoranu Lighthouse je ograničen.

Za više informacija i rezervacije pozovite: 067 103 003.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -