29.8 C
Belgrade
subota, jul 13, 2024

Neodoljivi mađarski langoš

Langoš je hrana koja se jede kasno uveče, posebno ako ste tek stigli iz lokalne kafane. Gladni ste, i treba vam nešto ukusno, jako i utešno, nešto što će vam pomoći da ostavite tešku noć iza vas i zaboravite detalje koji vas mogu kompromitovati

U Mađarskoj se prvobitno se kuvalo na otvorenoj vatri, mađarska reč “láng” znači plamen, što objašnjava ime ovog delikatesa. Prženo testo je univerzalno popularno zbog svoje jednostavnosti i praktičnosti. Mađarski Langoš je jako ukusan, i vrlo je lako postati zavisnik.

Neodoljivi mađarski langoš
Photo: iStock

Langoš je u osnovi mađarska verzija prženog testa, spolja hrskava, dok je unutrašnost sočna i mekana. To je ulična hrana i zimsko jelo koje pruža energiju i lek protiv mamurluka, često se priprema i kod kuće.

Montadito, svi ukusi Španije na komadu hleba, saznajte više.

Neodoljivi mađarski langoš
Photo: iStock

Originalno se premazuje kombinacijom sitno seckanog belog luka i ulja, a zatim se dodaju ostali dodaci poput slanine ili kobasica, sira, pavlake, kiselih krastavaca ili nekog ljutog sosa, što se idealno slaže sa vašim psihofizičkim stanjem nakon kvalitetno provedenog vremena u kafani.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -