22.8 C
Belgrade
ponedeljak, jul 22, 2024

Obnavljaju se letovi za SAD

Otkako su vlasti SAD-a donele odluku da od 8. novembra 2021. dozvole ulaz svim putnicima koji su potpuno vakcinisani protiv koronavirusa i poseduju negativan PCR test, ponovo se uspostavljaju letovi za ovu državu

KLM Royal Dutch Airlines je već istog dana pokrenuo 64 nedeljna leta ka 11 destinacija u SAD. To znači da KLM potpuno obnavlja zimski red letenja za SAD koji je imao pre izbijanja pandemije koronavirusa i da ponovo pokreće direktne letove iz Amsterdama do sledećih destinacija: Los Anđeles, San Francisko, Čikago, Boston, Atlanta, Majami, Las Vegas, Njujork, Vašington, Mineapolis i Hjuston. Ovime je i putnicima iz Srbije je olakšan pristup Severnoj Americi, pošto je KLM već povećao broj nedeljnih letova iz Beograda za Amsterdam sa 7 na 12.

„ Ovo je svečan dan za nas. Radujemo se što ćemo raditi ono što najbolje umemo: okupljati ljude. Putovanja povezuju ljude i upravo to pokreće sve u KLM-u. Ovo je za nas prekretnica i važan korak za izlazak iz krize. Sada kada možemo obavljati ove letove sa više putnika, a potpuno poštujući sve epidemiološke mere, KLM je bliže finansijskom oporavku,“ izjavio je predsednik i izvršni direktor KLM-a Piter Elbers.

Prema zimskom redu letenja, KLM će iz Amsterdama leteti svakodnevno do Los Anđelesa, Njujorka, Atlalnte i Hjustona, pet puta nedeljno za San Francisko, Čikago i Vašington, a tri puta nedeljno za Boston, Mineapolis i Majami. Kako bi ušli u SAD, punoletni strani državljani moraju da budu imunizovani vakcinama koje je odobrila američka Uprava za hranu i lekove (FDA) ili Svetska zdravstvena organizacija (SZO), dok su deca mlađa od 18 godina, kao i osobe sa zdravstvenim problemima, izuzeti od ovih pravila.

Visoki higijenski standardi i fleksibilna politika rezervacija
Prioritet KLM-a je bezbednost putnika. Avio-kompanija je uvela niz zaštitnih mera u svakoj fazi putovanja, počev od aerodroma, preko ukrcavanja, pa do samog leta. Zato je KLM dobio APEX-ov Dijamantski sertifikat (Diamond Award) za mere zaštite zdravlja na letu i postao jedna od vodećih avio-kompanija po pitanju higijene i zdravstvene bezbednosti putnika. Fleksibilna politika rezervacija omogućava putnicima da besplatno promene svoju rezervaciju ili dobiju povraćaj novca. Takođe, KLM Royal Dutch Airlines je zadržao svoj APEX (the Airline Passengers Experience Association) status avio-kompanije od pet zvezdica, dodeljen na osnovu ocena putnika.

KLM poziva sve svoje putnike da pre leta provere informacija na zvaničnom sajtu kompanije.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -