16 C
Belgrade
sreda, maj 8, 2024

Restoran La Pista, Kopaonik

Iako je fine dining svojim striktnim zahtevima prema pripremi, kvalitetu namirnica i serviranju hrane, dugo bio nepoželjan gost, ovaj gastronomski koncept sve češće ulazi na velika vrata srpskih restorana. Tako je u okviru Hotela Gorski, prošle zime otvoren ekskluzivni à la carte restorana italijanske kuhinje po imenu La Pista

Ono što La Pistu izdvaja od drugih restorana, pre svega je poseban akcenat stavljen na doživljaj hrane. Različiti „experience“ meniji i sledovi koje priprema lično šef kuhinje, učiniće da se osetite posebnim jer ste upravo probali nešto jedinstveno. Pored najpoznatijih italijanskih brendova hrane, koriste se namirnice proizvedene u malim manufakturama rezervisane samo za La Pistu.

Na jelovniku se osim autentičnih italijanskih pasti i rižota, kao i nekih lokalnih jela obogaćenih kreativnošću šefa kuhinje, nalazi više stejkova koji stare od 35 do 55 dana. Poslužuju se pečeni na Ofyr Table Grillu i samim tim pružaju gostima posebnu gastronomsku avanturu. Naravno, nezaboravno iskustvo koje pruža ovakva hrana iziskuje uparivanje sa najboljim italijanskim vinima, pa gosti uz pomoć somelijera kreću na najbolje moguće putovanje kroz italijanske regije.

Ambijent La Piste shodno mestu na kome se nalazi deluje hotelski, ali je i izuzetno topao jer u restoranu preovladava drvo koje sa sobom nosi dobro poznati miris planine. Nakon svega, La Pista će, baš kao i Gorski Hotel & Spa, nesumnjivo oplemeniti nivo usluge Kopaonika kao destinacije, a tome će svakako doprineti i nastojanje šefa kuhinje da se po kvalitetu što više približi standardu Mišlenovih restorana.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -