Bokadiljo su najtraženiji sendviči u Španiji. Prave se od rustičnog hleba koji podseća na francuski baget i uglavnom sadrže šunku, tunjevinu, sir, krompir ili jaja. Iako se tradicionalno smatraju jeftinom hranom, oni su ukusni i sadrže zaista najkvalitetnije sastojke koji su bokadljio pretvorili u nezamenljiv deo španske ulične hrane
Španci u bokadiljo obično ne dodaju luk, majonez, kisele krastavce ili zelenu salatu, ali se hleb ponekad natopi paradajzom ili maslinovim uljem. Obično se jede za doručak ili kao popodnevni međuobrok, i najpoznatiji je po tome što se uglavnom najviše prodaju sendviči koji sadrže kvalitetne proizvode od svinjskog mesa.
Stanovnici Valensije se ponose svojim sendvičima bokadiljo, i postoje dva tipična sendviča za ovaj grad, „blanco negro“ i „bocadillo de tortilla con habas“. Cena sendviča varira od sastojaka, i kreće se na uličnim tezgama i radnjama od jednog do tri evra po sendviču.