7.2 C
Belgrade
utorak, april 16, 2024

Zašto je Turska popularnija nego ikad?

Turističke agencije iz regiona su imale pune ruke posla zahvaljujući nižim cenama aranžmana, ali i povoljnim cenama u samoj zemlji. Šta se desilo pa je Turska ove godine postala toliko tražena kod turista?

Kako navodi portal Klix.ba, interes putnika je znatno povećan na svim aranžmanima u kojima se nude Istanbul, Kapadokija, Anadolija, ali i ostala mesta u Turskoj. U Istanbulu cena kompletnog ručka ili večere pre tri godine je koštala 80 lira, koliko košta i ove godine. Razlika je u tome što je to bilo oko 36, a sada je manje od čak 6 evra.

Razlog za ovako veliki pad vrednosti određenih proizvoda je pad turske lire, koja od početka godine nije bila na nižem nivou. Turska lira je devalvirala, i sada za 1 evro u menjačnicama dobijete oko 15 lira, dok ste pre par godina dobijali oko 2.30 lire.

Upravo zbog toga, počevši sa novogodišnjim aranžmanima, ova zemlja je postala izuzetno primamljiva turistima. Od starog dobrog šopinga, do letovanja, Turska postaje pristupačna svima, i raste interesovanje turista ne samo iz našeg regiona, već i Evrope.

Kao primer, navodi se da je nekada petodnevno putovanje autobusom u Istanbul sa 3 noćenja s doručkom u hotelu sa 4 zvezdice koštalo oko 160 evra, dok danas košta oko 100 evra, pa čak i manje od toga.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -