11.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Staza Saar-Hunsrück

Staza Saar-Hunsrück je apsolutni prvak Evrope kada je hajking u pitanju. Na putu dugačkom čak 410 kilometara, koji ponekad bude toliko uzan da planinari moraju hodati u nizu jedan iza drugog, prolazi se kroz pravu pravcatu džunglu. Priroda je ovde toliko divlja i čista da pruža osećaj apsolutne slobode

Saar-Hunsruck je zaista staza mira i tišine, a uzvišenja Hunsruck-a vode planinare i šetače visoko iznad sveta. Za sve one koji vole avanturu, tu su strmi spustovi i uzbrdice, neobični močvarni pejzaži, ali i romantična jezera, uzbudljivi stenoviti prolazi i impresivne uske doline.

Staze za pešačenje, pak, nude nepatvoren doživljaj prirodnog pejzaža koji se nalazi daleko od civilizacije. Ove živopisne pešačke rute po mekom šumskom tlu, kroz prelepe livade i duž idiličnih potoka, obećavaju spokoj i mesta za oživljavanje uma, tela i duše. Doline reka Sar, Mozel, Rajna i Nahe nude vino, kulinarske užitke, ali i kulturne sadržaje. Zbog svega ovoga, nije čudno što je Saar-Hunsrück nagrađena titulom „najlepše pešačke staze u Nemačkoj“ 2009. godine.

Foto: GNTB/ Günter Standl

Više informacija pronađite na https://www.germany.travel/en/nature-outdoor-activities/saar-hunsrueck-trail.html

#EnjoyGermanNature #visitgermany #germanytourism

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -