27.5 C
Belgrade
četvrtak, jun 20, 2024

Blumberg – Beč među 25 svetskih destinacija

Početkom januara Blumberg je uvrstio Beč kao jedini evropski glavni grad među 25 najuzbudljivijih svetskih destinacija koje treba posetiti u 2022. godini. Godišnji saveti za putovanja kompanije Blumberg spadaju u najuticajnije liste na američkom tržištu. Neposredno pre toga britanski onlajn list Indipendent je uvrstio Beč kao kulturnu destinaciju među najznačajnije turističke gradove u 2022. godini

Beč je uspeo da pridobije urednike Blumberga kao destinacija za celu godinu sa inovativnim hotelima koji povezuju istorijski šarm sa savremenim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom i kulinarskim bogatstvom. Slična je i ocena Indipendenta. Pored kulinarskog, kulturnog i istorijskog nasleđa list je posebno naglasio novu ekološku noćnu železničku liniju Beč – Pariz.

„Ovakva priznanja pokazuju da Beč uprkos pandemiji spada u najbolje turističke ciljeve. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada kao podrška turizmu obećavaju i deluju“, izjavio je Peter Hanke, član gradskog veća zadužen za finansije i privredu.

„Turistička organizacija Beča u proseku primi 1.000 predstavnika medija godišnje u austrijskoj prestonici. U 2021. godini pored onlajn medijskog rada imali smo priliku da ugostimo 300 novinara sa 25 tržišta i predstavimo im prednosti Beča. Međunarodni medijski rad Turističke organizacije Beča u prethodnoj godini je rezultirao sa više od 3.000 onlajn priloga“, izjavio je Norbert Ketner, direktor Turističke organizacije Beča.

„The 25 best places to go in 2022“

Bloomberg

„The best cities to visit in 2022“

Independent

Fotografija© Peter Rigaud

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -