22.8 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Podvodno mapiranje za snorkeling u Južnoj Istri

Turističke zajednice klastera Južne Istre, odnosno Pule, Vodanja, Medulina, Fažana, Marčana i Ližnjana,  predstavile su projekat Podvodnog mapiranja plaža za snorkeling, tj ronjenje na dah koji će biti realizvano ove godine

Projekat mapiranja i izrada karata za snorkeling ima za cilj da turistima predstavi novi turistički proizvod koji je za razliku od pravog ronjenja sa opremom daleko dostupniji i pristupačniji svima, jer je potrebna samo maske za ronjenje. Obično se ne roni duboko, dok se istovremeno i sa površine može istraživati podmorje.

Snorkeling je namenjen svim uzrastima, i za tu aktivnost nije potreban nikakav poseban preduslov, kao što je na primer dobra ili posebna fizička priprema. Neophodno je osnovno poznavanja tehnika plivanja i ronjenja, što praktično svaki plivač poseduje.

Podvodno mapiranje obuhvata snimanje terena i mapiranje podmorja, beleženje geografskih karatkeristika i dubine, beleženje bioraznolikosti staništa i vrsta koje tu žive, snimanje i fotografisanje živih organizama i prirodnih zajednica i pravljenje detaljnih mapa podmorja.

Ove aktivnosti su direktno usmerena ka upotpunjavanju doživljaja i sigurnosti određene destinacije, jačanju imidža destinacije, promovisanju inovativnosti, podizanju svesti o važnosti morskog sveta kao i otvaranju prostora za nove sadržaje u turizmu.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -