21 C
Belgrade
nedelja, maj 26, 2024

Sajam ukusa GASTexpo i Sladoled, ponovo uživo

Gastronomija, piće, kafa, poslastice, pekarski proizvodi, sladoled, pivo, vino i oprema za hotele i ugostiteljstvo – osam HoReCa oblasti na jednom mestu. Poslednji vikend u martu 2022. godine u slovenačkom glavnom gradu, Ljubljani, već tradicionalno je rezervisan za jubilarni 15. međunarodni stručni sajam ukusa GASTexpo i Sladoled. U četiri dana ponudićemo i predstaviti najnovije trendove u gastronomiji i tehnološke inovacije i pružićemo smernice u ugostiteljstvu i hotelijerstvu

Već petnaest uzastopnih godina Sajam ukusa nudi neuporediv stručni pogled na trendove i novosti u ugostiteljstvu i hotelijerstvu u regionu Alpe-Adria i širem međunarodnom okruženju. I ovog puta poslije dve godine očekujemo više od 300 domaćih i stranih izlagača koji zastupaju poznate robne marke, predstavljaju svoj rad, šire znanje i postavljaju smernice i trendove u branši, kao i 15.000 posetilaca.

Izlagači i posetioci će se susresti na sajmu u želji da dobiju i razmene znanja, ostvare poslovne kontakte i rašire mrežu, promovišu svoje robne marke, predstave i postave se na gastronomsku i hotelijersku kartu i potraže nove poslovne prilike. Sajam je jedini događaj koji to omogućuje jer pre svega naglašava lične kontakte.

Važan deo sajma su i praktične i stručne radionice koje posetiocima omogućavaju da nauče i upotpune svoje znanje od najboljih u ovoj struci. Pokrivaju široku kulinarsku oblast – od škole pečenja pice, slatkiša, pekarskih proizvoda i bio-veganskih radionica do pripreme sladoleda, koktela, kafe, piva i radionica „Latte Art & Barista“. Četvorodnevne događaje upotpunjuju i takmičenja. Najbolji kulinarski stvaraoci oprobaće se pri pripremi pice, piva, umetnosti crtanja na peni od mleka na kafi itd.

Sajam ukusa GASTexpo i Sladoled je vodeći međunarodni stručni sajam u regionu u oblasti HoReCa, zato je neizostavan događaj za zaposlene i stručnjake u ovoj oblasti, ali i za zainteresovanu stručnu javnost. Sajam obezbeđuje kvalitet usluge, raznoliku i široku ponudu, a najvažnije je da daje prostor stručnosti i inovacijama u oblasti gastronomije i hotelijerstva.

Sajam ukusa je praznik gastronomije i hotelijerstva, ne samo u Sloveniji, već i van njenih granica, pre svega u regionu Alpe-Adria. U prilog tome ide i činjenica da više od trećine događaja na sajmu organizuju strani izlagači i stručnjaci koji svojim znanjem, iskustvima i dobrom praksom, sajmu obezbeđuju jedinstvenu i neuporedivu dodatnu vrednost.

U isto vreme na Gospodarskom razstavišču odvija se i sajam turizma, kampovanja i karavaninga ALPE ADRIA.

Na poslednjim sajmovima posećenost je prevazišla sva očekivanja i oborila sve rekorde – 20.000 posetilaca. Očekujemo da će i na sledećima biti tako, jer su posle dve godine korona krize, svi željni druženja i ličnih kontakata.

Zato ne propustite vodeći stručni sajam u regionu Alpe-Adria, koji svake godine postavlja smernice u ugostiteljstvu i hotelijerstvu! Pridružite nam se kao izlagač ili posetilac da zajedno oblikujemo sadašnjost i budućnost ugostiteljske i hotelijerske struke, grana industrije koje najbrže rastu i najviše se menjaju.

Više o sajmu na www.gast.si

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -