17.6 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Turizam je čuvar mira u svetu

Čelnici Svetske turističke mreže (WTN) su se sastali kako bi procenili situaciju u Ukrajini nakon što se svet našao u velikoj krizi prema kojoj će kriza sa kornavirusom izgledati gotovo beznačajno

Alain St.Ange, potpredsdnik Svetske turističke mreže, je izjavio da se početkom godine videlo svetlo na kraju tunela za turističku industriju, koji je na veliku žalost ugrozila kriza u Ukrajini.

Svetska turistička mreža poziva na suzdržanost i poziva svetske čelnike da daju priliku diplomatiji, i da ovom svetu  koji se oporavlja sada ne treba rat. Budućnost je, kako ističu, u zajedničkom radu koji stvara budućnost, i poziva sve učesnike u globalnoj industriji putovanja i turizma da se okupe i govore jednim jezikom i glasom. Sada su za svetski turizam nephodni zajednoštvo, snažan glas i pametno vođstvo.

Ukoliko se svi udružimo, zajedno, svet može biti spreman za svetliju budućnost, a ukoliko se podelimo i prihvatimo konfrontacijski pristup, naša budućnost će biti neizvesna ili, što je još gore, budućnost katastrofe i uništenja, ističu iz WTN.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -