20.6 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Opatija – nova destinacija održivog kongresnog turizma

U Januaru ove godine je pokrenut projekat „Opatija – Green Meeting Destination“ koji ima za cilj da Opatiju definiše kao svetski priznatu destinaciju održivog kongresnog turizma, kao što su to Geteburg, Kopenhagen ili Glazgov

Destinacija održivog kongresnog turizma je novina u nizu turističkih prednosti koje Opatija može ponuditi svojim posetiocima. „Opatija – Green Meeting Destination“ projekat predstavlja tek prvi korak u transformaciji ove destinacije, kako bi mogli da se uključe u organizovanje održivih poslovnih skupova u kongresnim prostorima u Opatiji, pri čemu će biti strogo sprovedene sve preporuke za postizanje održivosti prilikom organizacije takvih događanja.

Održivost je trenutno najaktuelnija tema u turizmu, ali i u javnom životu, zato i sve veći broj organizatora posvećuje pažnju smanjenju negativnog uticaja na okolinu i društvo. Ovaj projekat bi trebalo da traje šest meseci, kako bi se stvorilo okruženje u kom se odgovorno ponašanje podstiče i promoviše, što doprinosi da se Opatija istakne kao destinacija koja se razvija uporedo sa vodećim svetskim trendovima.

Za sada je stanje održivosti opatijske kongresne ponude ispunilo 10 hotela, 4 kongresna prostora i 2 agencije.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -