8.2 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Vinitaly 10 -13 april 2022

Sajamski centar Verona je ponovo spreman da dočeka najprestižniji događaj u svetu vina. Verona će od 10. do 13. aprila ove godine, okupiti više od 4000 izlagača, kupaca i zainteresovanih strana koji su željniji nego ikada da ponovo pokrenu motore vinskog biznisa

Vinitaly je više od samog sajma i vremenom se razvio u brend koji okuplja međunarodne inicijative, vodiče i takmičenja, kao i platformu vinske zajednice, VinitalyPlus na mreži tokom cele godine. Ovaj događaj je oduvek igrao ključnu ulogu u promovisanju kontakata između distributera i proizvođača u vinskom sektoru i sve je više fokusiran na razvoj B2B odnosa: više od 400 događaja uključujući degustacije, konferencije, gala događaje i analizu referenci tržišta. Takođe, Vinitaly je prvi sajam koji je predstavio tematske oblasti za promociju najnovijih međunarodnih trendova. Hajde da pogledamo važna mesta u kalendaru Vinitaly 2022

MIKSOLOGIJA

Novost u 2022. je pokretanje posebne tematske oblasti posvećene sve popularnijem fenomenu, pod nazivom “Miksologija”. U okviru četiri dana sajma, profesionalnim posetiocima će se ponuditi poseban prostor za majstorske kurseve najtalentovanijih barmena, izveštaje koji se bave istorijom proizvoda i radionice na visokom nivou na kojima će se osmišljavati novi kokteli na bazi vina, likera i žestokih pića. Na takmičenju u miksologiji će se predstaviti odabrani barmeni iz cele Italije, koji će se pomoću novih recepata takmičiti u kreiranju originalnih koktela. Finalisti će se takmičiti u finalnoj sesiji uživo, u samom Miksološkom prostoru, u sredu 13. aprila.

MICRO MEGA WINES – MICRO SIZE, MEGA QUALITY
Ova nova Vinitaly inicijativa organizovana je u saradnji sa Ianom D’Agatom, renomiranim vinskim piscem i jednim od vodećih promotera italijanskih vina širom sveta. Ovaj prostor je posvećen kompanijama sa malom proizvodnjom, koje se sa strašću i upornošću fokusiraju na očuvanje i proizvodnju odličnih vina od autohtonih, a ponekad i skoro izumrlih sorti grožđa.

VIN0,22ITALY BIO

Vinitaly je jedan od prvih sajmova koji je pozdravio organski svet. Vinitaly Bio sajam je debitovao 2014. i fokusirao se isključivo na sertifikovana organska vina iz Italije i inostranstva. Bio-sala je mesto za vođene degustacije, kao i prodavnica organskog vina.

MEĐUNARODNA VINSKA SALA

Međunarodna orijentacija manifestacije dolazi do izražaja u “Međunarodnoj vinskoj Sali” posvećenoj proizvodnji vina širom sveta. Degustacioni prostor će ugostiti brojne vođene degustacije koje organizuju kompanije ili nacionalne institucije na kojima se ističu vina, ali i žestoka pića iz Austrije, Slovenije, Srbije, Turske, Hrvatske, Argentine, Francuske, Južne Afrike, Španije, Venecuele, Moldavije, Čilea, Perua, Santo Dominga, Velike Britanije, Makedonije i Libana.

VINITALY DEGUSTACIJA – IZBOR DOCTORWINE-A

Vinitaly degustacija je događaj za kupce i distributere u HoReCa sektoru, organizovan u saradnji sa novinarom Danieleom Serniljiem, zvanim „Doctor Wine“.

ENOLITECH

Od vinograda do vinskog podruma, od maslinika do uljare, a tu je i pivarstvo. Ovo je itinerar sajma za Enolitech koji je posvećen celokupnom tehnološkom lancu snabdevanja primenjenom na vinogradarstvo, maslinarstvo i pića, sa najfinijim visokotehnološkim i digitalnim rešenjima. Sektori proizvoda koje Enolitech pokriva su: rasadnici vinograda i maslinjaka, sistemi i materijali za uzgoj, mašine i oprema za berbu i preradu, mašine i oprema za proizvodnju, flaširanje i pakovanje, burad svih vrsta i veličina, kace, mašine i oprema za pakovanje i transport, etikete, čepovi, flaše, kapsule, ambalaža, softver za vinograde/maslinike i vinske podrume/mlinove ulja, biotehnologije, pomoćna sredstva, sredstva za bistrenje, stabilizatori i konzervansi, usluge, logistika i transport.

VINITALY DESIGN: VINSKI DODACI I INOVACIJE

Nakon uspeha izdanja 2019, vraća se Vinitaly Design–sala posvećena svim proizvodima i dodacima koji upotpunjuju ponudu vezanu za promociju vina i čulnog iskustva: od predmeta koji se koriste za degustaciju i uslugu, nameštaja za vinske podrume, vinske barove i restorane, pa sve do prilagođene ambalaže i poklona. Vinitaly Design je mesto za susrete sa kupcima iz HoReCa sveta i izlagačima koji diverzifikuju svoje aktivnosti nudeći degustacije i gostoprimstvo u svojim vinskim kompanijama. Smešten je u novoj zoni H ukupne površine 12.000 m2 (1.200 više nego prošle godine), što odražava sve veću privlačnost ovog događaja.

VINITALY: IDENTITET SA MEĐUNARODNIM KARAKTEROM

Veoma uspešni projekti međunarodnog obima poput OperaWine (u partnerstvu sa Wine Spectator), Vinitaly stop-off širom sveta (SAD, RUSIJA), Vine2 Asia (Šenžen, Kina) i Vine South America (Bento Goncalves, Brazil), kao i kursevi za profesionalce koje organizuje VIA-Vinitaly International Academy i međunarodne bine posvećene području HoReCa sa brendom Bellavita Expo. Međunarodni vodič „Vina sa 5 zvezdica – Knjiga“ – dizajniran da bude efikasan poslovni alat i prava marketinška poluga za kompanije, kao i “Vino bez ograda” – odeljak “5StarWines” posvećen sertifikovanim organskim i biodinamičkim vinima i drugim vinima obuhvaćenih protokolima/ sertifikatima o održivosti. Ukoliko su proizvođači izabrani za „Vina sa 5 zvezdica – Knjiga”, na Vinitaly 2022 će moći besplatno da unesu odabrana vina na platformu Vinitaly Plus. Takođe, podaci o tim vinima će biti na Vinitaly aplikaciji koju koriste najvažniji strani kupci; dizajniranoj da olakša lokalizaciju svih kompanija sa najmanje jednim vinom odabranim za ovaj vodič tokom sajma. Epski Vinitaly Design International Packaging Competition, upotpunjuje okvir međunarodnih takmičenja, gde se vino i dizajn spajaju kako bi stvorili odličnu kombinaciju koja naglašava posebnu lepotu svake boce vina. Vinitaly ekosistem na Wine2Wine Forumu nudi mogućnosti za sastanke, ažuriranje i obuku posvećenu proizvođačima. Pritom, ne treba zaboraviti Vinitaly & the City, off-show događaj u centru Verone posvećen ljubiteljima vina.

MŽ CONSULTING & FAIRS

Predstavništvo Veronafiere za područje Alpe-Jadran, Poljsku i Tursku

Grčarevec 8, 1370 Logatec, Slovenija

tel. 00386 1 750 94 90

www.mz-consulting.org

info@mz-consulting.org

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -