16.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Marija Delibašić, direktorka prodaje hotela Regent Porto Montenegro

Za sebe kaže da je posvećena onome što radi i da ima dobre organizatorske sposobnosti koje joj pomažu da uživa u poslu. Najvažniji su joj porodica i prijatelji, a najlepše trenutke provodi u jednom malom selu gde miriše šumski vazduh i dobri ljudi pričaju divne priče. Priznajem, na prvi pogled sve ovo zvuči kao da sam intervjuisao Luis Lejn (Supermenova devojka) ili recimo Laru Kroft. Međutim iako idealna, a u isto vreme tako nestvarno pristupačna, Marija Delibašić zaista postoji, i uprkos negativnom stereotipu o šeficama izuzetno je šarmantna. Naravno, da bi se uverili u sve to, prepustiću vas našim rečima i slici

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
MD: Moj glavni savet mladim ljudima bi bio da što ranije definišu svoje poslovne ciljeve. Planiranje realizacije istih uz uvažavanje vremenskih okvira, konteksta i specifičnosti industrije i poslovnog ambijenta je svojevrsno trasiranje puta ka uspehu. Treći element odnosno „prevozno sredstvo“ ka uspehu se sadrži u realnom sagledavanju svojih mogućnosti, te spremnosti da se usavršava i uči. Otvoren um, spremnost na promenu, disciplina u malim i velikim životnim i poslovnim navikama i radost pri susretu sa izazovima glavne su preambule (poslovnih) uspeha.

TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
MD: Više od 15 poslovnih putovanja godišnje na kojima održim preko 60 sastanaka i prezentacija sa oko 600 poslovnih partnera je čast i privilegija. Međutim, odmor je nužan i sušta suprotnost glamuroznim destinacijama sa mnoštvom događaja. Moja putovanja obuhvataju kratkotrajni „digitalni detox“ i mir na destinacijama na kojima mogu da uživam u sledećem: šetnji dugom peščanom plažom, pogledu na pučinu i prirodnom hladu.

TU: Koja je vaša omiljena hrana?
MD: Biram vegetarijansku, skoro pa vegansku ishranu. Pobornik sam fuzije ukusa te salata sa cveklom našeg restorana Murano koja savršeno odslikava navedeno; ova salata, hvaljena od najvećih gurmana među našim gostima, sadrži pečenu cveklu koja se „odmara“ na listovima raznih vrsta zelene salate i svežeg spanaća. Uz komadiće kruške, pečene bademe, kozji sir i preliv od maslinovog ulja i balzamika predstavlja osvežavajući uvod u letnje večeri na obali.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
MD: Punjače! Telefon!, detaljan planer putovanja, međutim volim da razmazim sebe nekoliko dana tokom odmora i da određen broj dana posvetim potpunoj relaksaciji, istraživanju kulture, običaja i gastronomije mesta u kojem boravim. Kao iskusnom putniku, ali i turističkom profesionalcu, upijanje energije mesta koje posetim i životne vrednosti lokalne kulture me obogaćuju; po tome i pamtim lokacije koje posetim.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
MD: Putovanje u Zimbabve mi je prvo na listi destinacija koje  želim da posetim. Izuzetno me privlači sve što sam istražila u literaturi i na internetu, te bih volela doživeti dramatičnost prirodnih rezervata, Viktorijine vodopade (na granici sa Zambijom), nekoliko nacionalnih parkova sa skoro 1.000 različitih vrsta životinja, srednjovekovne gradove, kao i bogatu istoriju i kulturu brojnih plemena.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -