7.8 C
Belgrade
četvrtak, april 25, 2024

Raste popularnost katunskih naselja u regionu

Katunska naselja u Bosni i Hecegovini i Crnoj Gori postaju izuzetno tražena i popularna kod turista, i njihova atraktivnost dolazi do izražaja u poslednjih nekoliko godina

Projekat „Katunski putevi Crne Gore i Bosne i Hercegovine“ podrazumeva niz aktivnosti koje treba da promovišu seoska domaćinstva katunskih naselja u oblastima pružanja turističkih usluga, ali takođe i u proizvodnji domaće hrane.

Katunska naselja su u poslednim godinama sve atraktivnije turističke destinacije za domaće i strane turiste, i oni dolaze na planine kako bi uživali u divljoj i netaknutoj prirodi, u aktivnom odmoru i u organskoj domaćoj lokalnoj hrani.

U okviru projekta koji finansira Evropska unija, a sprovode ga zajednički Bosna i Hercegovina i Crna Gora, u velikoj meri su unapređena znanja i kvaliteti usluga koje pružaju domaćini, ne samo u pripremi hrane, već i u kompletnoj turističkoj ponudi u katunima, što ova sela čine izuzetno zanimljivom turističkom destinacijom.

Katuni imaju tradicionalnu arhitekturu, i predstavljaju poseban doživljaj za posetioce. Upravo zbog toga što oslikavaju nekadašnji način života, i zbog činjenice da se nalaze u najatraktivnijim zonama, u blizini planinarskih staza, njih posećuje svake godine sve više turista.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -