5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

WRECKS4ALL, suvi zaron do olupina brodova u Kotoru

Crna Gora je atraktivna destinacija za sve vrste odmora, bogata kulturno-istorijska baština i privlači sve više turista. Jedan od novih sadržaja biće posebno interesantan svima onima koji žele da istraže ovu zemlju ispod površine mora

Nova turistička ponuda Kotora, ali i Crne Gore odnosiće se na razvoj ronilačkog sektora, posebno ronilačkog turizma. Novi oblik turističke ponude biće prekogranični projekat WRECKS4ALL, suvi zaron do olupina brodova u Kotorskom zalivu.

WRECKS4ALL okuplja institucije i stručnjake iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Osnovni cilj projekta je da prikaže i valorizuje bogatu kulturnu baštinu ispod površine mora, u formi olupina brodova i istorije na dnu.

Dobar početak turističke sezone u Herceg Novom, saznajte više.

Koristeći tehnologiju koju upotrebljavaju podvodni arheolozi i istraživači u potrazi za arheološkim lokalitetima i olupinama brodova, turisti mogu da uz pomoć mini podmornica sa daljinskim upravljanjem doslovno vide ispod mora i da na jednostavan način otkriju lokalitete.

Projekat je trenutno u završnoj fazi realizacije, nakon čega bi trebalo da bude dostupan javnosti kroz virtuelnu i proširenu stvarnost, internet platforme i virtuelni obrazovni pristup.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -