21 C
Belgrade
sreda, maj 8, 2024

Divlji konji Bosne i Hercegovine

Ukoliko vas put nanese u Bosnu i Hercegovinu, nemojte propustiti možda i najvredniji sadržaj grada Livna. U pitanju je jedno krdo divljih konja koje slobodno luta prostranstvima ove lepe zemlje

Ispod planine Cincar pored grada Livna, postoji jedan neverovatan prirodni fenomen, ovde žive divlji konji Bosne i Hercegovine. Upravo tu se nalazi nešto što se ne može videti više nigde na čitavom kontinentu. Oni potpuno slobodno jure jer ih niko ne poseduje.

Ovi konji su nekad bili domaći i imali su svoje vlasnike. Njih su pre nekoliko decenija vlasnici pustili u divljinu i danas ih ima više od 600. Iako su sredinom prošlog veka bili prepušteni sami sebi, danas to nije slučaj. Danas o njima brine planinarsko društvo Borova glava i Opština Livno.

U Bosni i Hercegovini se nalazi i najskuplji vodopad na svetu, saznajte više.

Prolaznici konje uglavnom viđaju u manjim grupama, ali ponekad ih bude i po nekoliko desetina. Danas postoje organizovane turističke ture obilaska ovih divljih lepotana, što je natoplija preporuka. Ovi konji, divlji i prelepi, učiniće vam dan lepšim sigurno. Sam prizor je neverovatan, čini se kao da to nije zemlja našeg regiona, već Mongolija ili divlja Argentina. Ovi divlji konji Bosne i Hercegovine kao da poručuju da sloboda nema cenu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -