4.2 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Gde se nalazi najskuplji vodopad na svetu?

U Bosni i Hercegovini ima čak 262 manjih ili većih reka, pa se često za ovu zemlju kaže da je ona u stvari „zemlja reka“. Malo ko zna da ova zemlja ima možda i najviše vodopada u ovom delu Evrope, više nego recimo Italija, Francuska i Nemačka zajedno

Jedan od njih, vodopad Skakavac, se nalazi Nacionalnom parku “Sutjeska”.  Ukoliko želite da ga posetite, moraćete da platite najskuplju ulaznicu na svetu za takvu vrstu prirodne atrakcije. Ulaznica košta, verovali ili ne, 1000 KM ili nešto više od 500 evra.

Vodopad Skakavac se nalazi u jedinoj prašumi u Evropi, u Perućici. Visok je više od 78 metara i nalazi se u centru prašume. Upravo zbog divlje prirode, jedine u ovom delu sveta, stavljena je toliko visoka taksa za ulaz po osobi, istakao je direktor parka Aleksandar Kovač.

Na Šator planini, u zapadnom delu Bosne i Hercegovine, na oko 1.500 metara nadmorske visine, nalazi je istoimeno jezero, saznajte više.

Posetioci mogu u manjim grupama posetiti Perućicu uz prethodnu najavu i obaveznu pratnju stručnog vodiča. Iz parka ističu da ovom politikom koja nije nikako ekonomski isplativa pokušavaju da sačuvaju prašumu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -