7.5 C
Belgrade
četvrtak, april 18, 2024

Turska treća po čistoći plaža

Turska je odlučila da u narednim godinama bude prva zemlja u svetu po broju plaža koje nose oznaku Plava zastavica

Turska je treća zemlja po čistoći plaža na svetu. Turska se sa ukupno 519 plaža ovenčanih oznakom Plava zastavica našla na visokom trećem mestu među 49 zemalja sveta. Na drugom, odnosno trećem mestu se nalaze Španija i Grčka. Njihov plan je, kako ističe ministar za životnu sredinu i urbanizaciju, da do 2023. godine budu prva zemlja na svetu po broju najčistijih plaža.

Osim plaža, ovo priznanje su imaju i 22 marine u zemlji, kao i 6 jahti i 10 održivih turističkih brodova, navodi Hurriyet daily news. Zemlje koje imaju Plavu zastavu dokazuju kako zadovoljavaju ekološke standarde i pokazuju svoj doprinos ciljevima održivog razvoja.

Blogeri iz Srbije na Kvarneru, saznajte više.

Plava zastavica je priznanje koje se dodeljuje na međunarodnom nivou, a dodeljuje se za čiste i sigurne plaže, odnosno plaže koje ispunjavaju sve ekološke standarde. Najveći deo plaža koje su ove godine ponele oznaku Plave zastavice nalaze se na egejskoj obali Turske. Sama činjenica da je Turska treća po čistoći plaža samo pokazuje želju ove zemlje da bude lider u turizmu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -