12.5 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Vidova gora, najviša ostrvska planina Jadrana

Ostrvo Brač ima najvišu planinu na jadranskoj obali i to je mesto odakle se pruža možda i najlepši pogled na plava prostranstva Jadranskog mora

Vidova gora je najviša ostrvska planina Jadrana i nalazi na ostrvu Brač. Ima oblik izduženog krševitog grebena koji se proteže duž južne obale ostrva i svojom jednom stranom se spušta u more ka Bolu. Vidova gora je najviša planina koja se nalazi na nekom ostrvu u čitavom Jadranskom moru.

Na samoj planini dominira mediteranska klima i upravo zbog toga, kao i zbog najlepšeg vidikovca koji je začinjen blagim mediteranskim vazduhom, turisti je obožavaju. Uspon na Vidovu goru je obavezna dopuna svakog turističkog obilaska ostrva Brač.

Upotpunite vaš događaj u Portorožu i Piranu, saznajte više.

Sa samog vrha se pruža spektakularan pogled na Bol, plažu Zlatni rat, ali i razuđenu obalu Hvara. Vidova gora se uzdiže 780 metara iznad nivoa mora, staze za planinarenje su obeležene, a uspon i silazak nisu naporni.

Planinska staza na ostrvu je duga pet kilometara i da biste je celu prešli, potrebno je u proseku oko dva sata. Uspon se ne preporučuje početnicima u letnjim mesecima i tokom najvećih vrućina.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -