5.2 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Šta treba za ulazak u Tursku?

Turska je u poslednjim godinama postala izuzetno popularna destinacija za letovanje. Bogata istorija i živopisni pejzaži od prelepih plaža do interesantnih planina prosto pozivaju putnike da dođu

Turska je drevna država u kojoj istok susreće zapad, kao i zemlja sa neverovatnim prirodnim bogatstvima i turističkim sadržajima. Tursku je u 2021. godini posetilo više od 30 miliona ljudi, uprkos pandemiji. Danas je situacija drugačija, pa se sve više ljudi sprema da ode i poseti ovu divnu zemlju. Šta je potrebno za ulazak u Tursku?

Za ulazak u Tursku više nije potreban negativan PCR ili brzi test na koronavirus na svim graničnim prelazima, objavio je tuski list Hurijet. To podrazumeva vazdušne, kopnene, železničke i pomorske granične prelaze.

Do sada je na snazi bilo pravilo da su turisti bez potvrde o vakcinaciji ili o preležanom kovidu 19, za ulazak u Tursku morali da pokažu negativan PCR test urađen najmanje 72 sata pre ulaska. Isto pravilo je važilo i za antigenski test koji nije smeo da bude stariji od 48 sati.

Letovi Kraljevo-Tivat počinju 15. juna, saznajte više.

Turska je od 30. maja ukinula i obavezno nošenje maski, a to pravilo je ostalo na snazi samo u bolnicama i ostalim zdravstvenim ustanovama. U ugostiteljskim objektima i prodavnicama takođe nema više obaveze nošenja maski.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -