15 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Upotpunite vaš događaj u Portorožu i Piranu

Regija Portorož i Piran proteže se duž slovenačke obale Jadrana, od italijanske do hrvatske granice i spaja svu raznolikost slovenačke Istre u jednu oblast: šarolike panoramske staze, zeleni brdoviti pejzaži, šetališta na obali mora, romantične ulice i vešta kombinacija dugogodišnje tradicije i modernog načina života

Zbog svog položaja, Portorož i Piran imaju blagu mediteransku klimu, a vazduh je obogaćen solju i negativnim jonima, za koje je dokazano da pozitivno utiču na organizam i imuni sistem. Visokokvalitetno maslinovo ulje, sveže ulovljena riba, so i vino predstavljaju istarsku hranu koja u Portorožu i Piranu u jednakoj meri spaja kako autentičnu kuhinju tako i sofisticirana gurmanska jela.

Foto: Branko Furlanić

Iskusite lokalne proizvođače

Ovaj mali komadić Istre čeka vas nudeći bezbrojna iskustva. Otkrijte tajne degustiranja organski proizvedenog maslinovog ulja, probajte piranskog brancina, idite iza kulisa najtajanstvenijeg svetskog posla, potrage za tartufima ili jednostavno vozite bicikl i pešačite kroz idilična sela, nedaleko od mora. Pustite da vas očaraju lokalne blagodeti i isprobajte sve što okolina nudi.

Foto: Mitja Kobal

Poslovanje sa pogledom na more

Portorož se ponosi svojim kvalitetnim i raznovrsnim konferencijskim i kongresnim kapacitetima, kao i zanimljivim prostorima za sve vrste događaja. Grand Hotel Bernardin trenutno je domaćin najveće konferencijske sale u Sloveniji, sa maksimalnim kapacitetom od 1.100 mesta. Drugi hoteli takođe nude odlične konferencijske sadržaje za događaje do 500 učesnika. Sala nekadašnjeg skladišta soli Monfort u Portorožu i sala u Teatru Tartini u Piranu, samo su neke od najprivlačnijih lokacija, direktno uz more. Tu je i amfiteatar u Auditorijumu Portorož i mnogi drugi manji objekti u Piranu, kao što su bašta Pastoralno-kulturnog centra Georgios, gradske zidine, multimedijalni muzej Mediadom i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

 

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -