13.7 C
Belgrade
utorak, april 23, 2024

Nova pravila za ulazak u Nemačku

Nova odluka vlasti stupa na snagu 1. juna, a rezultat je drastičan pad broja zaraženih koronavirusom u Nemačkoj

Većina epidemioloških mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa u Nemačkoj biće ukinuta. Osnovno 3G pravilo koje je važilo za ulazak u zemlju biće ukinuto do kraja avgusta, istakao je nemački ministar zdravstva Karl Lauterbach. Nova pravila za ulazak u Nemačku počinju početkom juna meseca, tačnije od 1. juna.

Upotpunite vaš događaj u Portorožu i Piranu, saznajte više.

Ukidanje 3G mere znači da da putnici koji se vraćaju u zemlju i ostali međunarodni putnici više ne moraju da potvrđuju svoj zdravstveni status. To znači da ne moraju da dokazuju da su vakcinisani, da su preležali bolest ili da imaju negativan test. Prema trenutnim propisima, sve osobe starije od 12 godina moraju da imaju 3G potvrdu.

Međutim, to ne važi za putnike koji u Nemački dolaze iz rizičnih područja, sa novom varijantom virusa. Oni moraju da idu u 14-dnevni karantin, čak i ako su vakcinisani ili ako su preležali bolest. Ovo pravilo će se i dalje primenjivati ako neka zemlja bude označena kao područje sa novom varijantom virusa. Nova pravila za ulazak u Nemačku su pozitivan znak za turizam ne samo u toj zemlji, već i za region.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -