3.4 C
Belgrade
subota, april 20, 2024

Otvara se hotel-ostrvo „Mamula Island“

Mamula je zatvorena za posete turista već neko vreme zbog građevinskih radova na luksuznom hotelskom kompleksu, a njena istorijska vrednost ostaće zabeležena u memorijalnoj galeriji

Otvara se hotel-ostrvo „Mamula Island“, luksuzni butik hotel nastao obnavljanjem stare austrougarske tvrđave na ostrvu na ulazu u zaliv Boka Kotorska. Ovog leta će hotel dočekati svoje prve goste.

Ostrvo Mamula se nalazi u Jadranskom moru na granici između Crne Gore i Hrvatske, i nije naseljeno. Najpoznatije je po napuštenoj tvrđavi koju su Italijani koristili kao zatvor u Drugom svetskom ratu. Nekad se tamo išlo po kazni, a uskoro će se ići na odmor i letovanje.

Tvrđava je u potpunosti obnovljena, sačuvano je istorijsko nasleđe objekta i pretvorena je u luksuzni hotel sa sobama, restoranima, terasama i spa centrom. U hotelu ima 26 soba, šest apartmana, a postoje i holistički spa i wellness sadržaji poput bazena i sala za masažu. Osim toga, na ostrvu se nalaze i teretane, staze za trčanje, tri restorana i četiri bara. Hotel ima uređenu plažu i mesto za sunčanje na južnom delu ostrva.

Letovi Kraljevo-Tivat počinju 15. juna, saznajte više.

Svi sadržaji, hotel, spa centar i restorani će biti otvoreni i za lokalne posetioce, saopšteno je iz kompanije Orascom Holding Mamula Montenegro. Posebno treba navesti da je otvorena i memorijalna galerija koja predstavlja bogatu istoriju ovog lokaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -