18.6 C
Belgrade
subota, jul 27, 2024

Šaleška dolina, riznica doživljaja

Velenje pored jezera, Šoštanj sa legendom o nastanku grada kod Lepog kamena (nem. – Schonstein), kao i Terme Topolšica za opuštanje u zelenom utočištu, oduševiće vas svojim jedinstvenim pričama. Ovde vas očekuje bezbroj iskustava. Veličanstvene priče o rudarstvu i industrijskom nasleđu prepliću se sa originalnim zelenim iskustvima

Šaleška dolina, riznica doživljaja

Muzej ugljarstva Slovenije

Podzemni Muzej ugljarstva u Sloveniji svojim posetiocima pruža autentično iskustvo rudara, koji su se decenijama spuštali 160 metara ispod zemlje da kopaju „crno zlato“. Takođe, tu je i inovativna kulinarska avantura na 160 m ispod zemlje, gde spoj sirovog industrijskog okruženja i izuzetnih gastronomskih užitaka, garantuje izuzetan i jedinstven događaj.

Neobična trouglasta kula koja predstavlja ostatke Šaleškog dvorca i danas označava ulaz u Šalešku dolinu. Na zapadu, dolina je zaštićena živopisnim Kamniško-Savinjskim Alpima; na istoku je planinski venac Pohorje; a prema jugu dolina se susreće sa Posavskim brdima, odakle reka Paka teče uz atraktivna jezera. Rudarstvo je promenilo pejzaž i oblikovalo karakter obližnjih gradova i sela koji inspirišu posetioce spojem neuobičajenog industrijskog nasleđa i zelenila.

Velenjska plaža

Potpuno renovirano, ovo odlično održavano odmaralište uz Velenjsko jezero ima sve što je potrebno za zabavu i igru tokom opuštenog dana na plaži. Tu su brojni sadržaji, od ležaljki na kojima se možete sunčati, preko obližnjih travnatih površina za rekreacijske igre, do raznih dodataka za uživanje na vodi. Za ljubitelje vodenih sportova, voda u jezerima je izuzetno čista. Uz jezero se nalazi mnoštvo barova i restorana, u kojima se nudi čitav niz osvežavajućih pića.

Šaleška dolina, riznica doživljaja

Vista park s pogledom

Pogled i odabrani doživljaj uz Velenjsko jezero – Možete se popeti 14 metara do vidikovca i uživati u pogledu preko Velenjskog jezera do obronaka Pece i Paškog kozjaka. S druge strane, nemojte zanemariti pogled na Velenje i naselja razbacana po brdovitom okruženju. Događaji u kompleksu Vista jedinstveni su zbog izuzetnog prostornog položaja pored jezera. Koncerti, sajamske i edukativne aktivnosti, festivalske i kulturne manifestacije. Tokom cele godine, okruženje je ispunjeno raznovrsnim i bogatim programskim sadržajem, pa je vredno prelistati kalendar događaja da biste pronašli pravo iskustvo za sebe, porodicu, prijatelje ili poslovne partnere.

Šaleška dolina, riznica doživljaja

                    

#visitsaleska #ifeelsLOVEnia #myway

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -