16.8 C
Belgrade
četvrtak, mart 28, 2024

Ljaljkovača, magija jadranske obale

Plaža Ljaljkovača se nalazi nekoliko kilometara od najromantičnijeg grada na Jadranu, a ni sama ne zaostaje za čarolijom i lepotom ovog srednjovekovnog bisera

Na nekoliko kilometara od Nina putem prema severoistoku stiže se u mesto Vrsi koje se smestilo na samom vrhu brežuljka. Njega od mora dele kuće i vrtovi koji se krivudavo prostiru duž izuzetno razuđene i razigrane obale. Plaža Ljaljkovača, magija jadranske obale, ima karakter koji se preslikava i na ljude, pa su meštani zanimljivi i veseli.

Samo mesto krije brojne šljunčane i peščane uvale koje su kao izmišljene za idilične trenutke. Ako ste iz centra Vrsi odlučili da krenete ka moru, idete putem koji sve vreme prate maslinjaci i vinogradi. Odatle uskim belim putem stižete do plaže Ljaljkovače, najzanimljivije uvale u okolini Nina.

Šta turistima nudi Kavala, saznajte više.

Ovde se presak i kamen u igri savršeno uklapaju sa kristalno čistim i plavim morem, i turista još uvek nema puno. Ljaljkovača je dobro čuvana tajna, mesto za osamu i intimno uživanje u magiji Jadrana.

Ukoliko ste iznajmili apartman ili kuću za odmor u Ninu, do plaže Ljaljkovače možete stići automobilom, a ukoliko se odmarate u Vrsima, do plaže se lako stiže za 10 minuta laganom šetnjom. Na ovoj plaži nema dodatnih sadržaja i nema hladovine. Jedino što imate jeste pogled na moćnu planinu Velebit u daljini, čija pojava oduzima dah, i bajkovita lepota okoline koja obećava potpuno i uživanje u moru.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -