13.3 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Thalasso Spa Lepa Vida, kreacija mora i čoveka

Slovenačka Istra zaista može da se pohvali jednim od najlepših prirodnih i kulturnih dragulja čitavog regiona – Parkom prirode Sečoveljske soline. U njegovom severnom delu otvoren je jedinstveni spa centar na otvorenom, Thalasso Spa Lepa Vida

Na ovim prostorima, još od srednjeg veka, postoji tradicija proizvodnje soli koja se odvija u savršenom skladu između čoveka i prirode. Uz jedinstven slani pejzaž, Thalasso Spa Lepa Vida gostima nudi poseban doživljaj tradicionalne talasoterapije u prirodnom okruženju usred solana. Koriste se isključivo biološki preparati proizvedeni u pejzažnom parku Sečoveljske soline.

Reč talasoterapija potiče od grčke reči thalassa, što znači „more“. Ljudima je od davnina poznato da morska voda predstavlja pravu riznicu lekovitih prirodnih materija. U Thalasso Spa Lepa Vida darovi mora uspostavljaju ravnotežu u telu, daju mu energiju i neguju i regenerišu kožu.

Foto: Matevž Kostanjšek

Pored svih pogodnosti koje nudi vrhunski spa centar, Lepa Vida nudi i četiri osnovna tretmana talasoterapije. To su tretmani slanom morskom glinom, kupke u slanoj vodi, piling i masaža solju.

Tretman slanom glinom iz mora podrazumeva prekrivanje tela fino granulisanim, morskim blatom, punim minerala i to je najbolji prirodni lek koji može da se iskoristi u lečenju kože, zglobova i reume.

Kupka u slanoj vodi, ili u majci svih voda kako je lokalno nazivaju, zbog bogatog sadržaja joda, broma i magnezijuma, podstiče celokupno jačanje organizma. Kupka ubrzava cirkulaciju i uz otklanjanje toksina, vraća mladalački izgled.

Piling morskom solju je tretman gde se odstranjuje sloj mrtve kože, pa je celo telo finije, mekše i elastičnije. Ovaj tretman se preporučuje uz svaki od ponuđenih, jer se na taj način unosi više neophodnih sastojaka.

Klasične masaže su neizostavni deo spa centra, pošto je ljudski dodir nezamenjiv. Korisne su za jačanje mišića, ligamenata i tetiva, za relaksaciju i kao analgetik.

Foto: Branko Furlanić

Thalasso Spa Lepa Vida se nalazi na otvorenom, pa boravak u periodu rada centra, od maja do septembra, mora biti rezervisan i u velikoj meri zavisi od vremenskih uslova. Zbog osetljive lokacije, svi objekti su energetski efikasni i napravljeni u skladu sa principima održivog razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -