12.5 C
Belgrade
petak, april 19, 2024

Trnovačko jezero, dete moćnih planina

Iako se nalazi u Crnoj Gori, ovo jezero se najlakše može posetiti iz Bosne i Hergovine. Sama činjenica da se nalazi u podnožju brojnih planina čini ga izuzetno retkim i posebnim. O lepoti ne treba ni govoriti, i obavezno ga treba istražiti, Trnovačko jezero je pravi primer snage i maštovitosti prirode

Trnovačko jezero, dete moćnih planina, je smešteno na 1.517 metara nadmorske visine. Jezero je ledničkog porekla, i nalazi se na krajnjem zapadnom delu Crne Gore, nedaleko od granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Okruženo je moćnim planinama Maglić, Volujak, Bioč, Vlasulja i Trnovački Durmitor, što ga čini neverovatno lepim. Svi vrhovi planina, sa preko 2.000 metara nadmorske visine, okružuju jezero, i postavljaju se nekako zaštitnički prema njemu. Jezero je ušuškano i skriveno od pogleda, kao mlađa sestrica koju braća gordo štite.

Posebno je interesantno što jezero ima oblik srca, što dodatno pojačava romantični utisak. Na samom jezeru nije primetan uticaj čoveka, sve je baš kako treba, prepušteno prirodi da ona raspolaže sa njim kako misli da treba. Voda je u plićim delovima kristalno čista i bistra, dok se u dubljim delovima transformiše u smaragdno zelenu.

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Do samog jezera se ne može doći drugačije nego peške. U poslednjim godinama njega posećuju samo pravi zaljubljenici u prirodu i avanturisti. Jezero je zgodno za kampovanje, kupanje i za pecanje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -