19.9 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Odličan kvalitet morske vode u Crnoj Gori

Kako je saopšteno iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, rezultati analize potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta. Sanitarno je ispravna i potpuno bezbedna za kupanje i rekreaciju

Zabeležen je odličan kvalitet morske vode u Crnoj Gori.  Analiza je pokazala da se od 110 lokacija na kojim su uzeti uzorci, voda je na 89.1% kupališta odličnog kvaliteta. Na 6.4% lokacija voda je bila dobrog, dok je na 4.5 % lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Od svih lokacija odakle su uzeti uzorci za analizu, na samo dve lokacije su negativno ocenjeni, odnosno voda se na tim lokacijama nalazi van mikrobioloških propisanih granica. U pitanju su kupališta 9H i 9H1 u Dobroti u opštini Kotor.

Najzdravija zemlja za život na svetu, saznajte više.

Shodno članu osam Pravilnika vode za kupanje se klasifikuju kao odlične, dobre, zadovoljavajuće i loše. Ukoliko rezultat uzorka prelazi dozvoljene granice, vrši se ponovno analizuranje radi utvrđivanja da li se radi o samo prolaznoj promeni ili zagađenju. Sve analize su potvrdile odličan kvalitet morske vode za kupanje u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -