14.7 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Novi hercegovački brend, maslinovo ulje

Blaga klima i puno sunčanih sati u toku godine neophodni su za gajenje maslina. Takvi uslovi, naročito u kombinaciji sa dobrim zemljištem u okolini Trebinja odlični su za kultivisanje italijanskih sorti maslina

Novi hercegovački brend, maslinovo ulje, postaje sve popularniji proizvod ne samo u Republici Srpskoj, već i u regionu. Kako navodi Glas Srpske, do sada je zasađeno preko 5.000 stabala maslina. Najviše ima italijanskih sorti, a ima i onih iz Španije i Grčke.

Prva stabla su zasađena pre dvadeset godina, a odlični uslovi su omogućili da se ova kultura dobro primi. Upravo zbog idealne klime, maslina daje odlične rezultate i vrlo kvalitetna ulja.

Otvoren muzej viskija u Srbiji, saznajte više.

Prema zvaničnim podacima, u Hercegovini se proizvede oko 260.000 litara maslinovog ulja svake godine, i taj broj se povećava iz godine u godinu. Kontinuirani rad na ovoj kulturi maslina stvara novi hercegovački brend, maslinovo ulje.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -