16.4 C
Belgrade
četvrtak, maj 9, 2024

TO Tivat dobila Green Destinations nagradu

Prva organizacija u Crnoj Gori koja je pristupila programu Green Destinations je Turistička organizacija Tivat. U okviru programa ova organizacija sprovodi aktivnosti koje će uticati na efikasnije upravljanje destinacijom. Na taj način ona može pokazati najbolje prakse održivosti u turizmu

TO Tivat je dobila Green Destinations nagradu, odnosno priznanje u okviru Green Destinations procesa. Green Destinations je međunarodna organizacija za razvoj i prepoznavanje održivih turističkih destinacija i poslovanja sa sedištem u Holandiji.

Zajedno sa strateškim partnerima podržavaju više od 200 destinacija i 50 turističkih kompanija u 60 zemalja u pružanju odgovornog turizma baziranog na globalno priznatim načelima održive prakse i ciljevima održivog razvoja.

Takmičenje ima za cilj da predstavi turističke priče i primere dobre prakse održivog razvoja lokalnih i regionalnih destinacija, kao inspirativne primere organizatorima putovanja i turistima.

U okviru programa TO Tivat ima mogućnost da unapređuje kvalitet destinacije prateći globalne standarde GSTC-a, odnosno Globalnog saveta za održivi turizam.

Osmo svetsko čudo, nestvarna priroda Čilea, saznajte više.

Tivat je nakon evaluacije od strane Green Destinations uspešno postigao status Green Destinations Bronze Award. Tivat je dobivši ovo priznanje postao i prva destinacija na Zapadnom Balkanu koja ima takvu vrstu nagrade. Tivat je ocenjen prosečnom ocjenom 6.7 u 6 kategorija na skali od 1 do 10, pa je nagrađen bronzom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -