20.7 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Turisti se vraćaju u Beč

Beč je tradicionalno posećena destinacija, posebno ga vole turisti koji poštuju umetnost i evropsku baštinu. Nakon teškog perioda za turizam koji je izazvala pandemija, ovaj grad na Dunavu beleži porast broja turista

Turisti se vraćaju u Beč. U Beču je u prvoj polovini ove godine zabileženo pet miliona noćenja, što je povećanje od čak 509% u odnosu na isti period 2021. godine. Prema statističkim podacima, u junu ove godine je ostvareno čak 1.3 miliona turističkih noćenja, što je oko 80% noćenja iz istog perioda 2019. godine.

Od turista, najviše je bilo domaćih, na drugom mestu su turisti iz Nemačke. Od ostalih, najviše gostiju je bilo iz Sjedinjenih Država, Italije, Velike Britanije, Ukrajine, Španije, Francuske, Izraela i Švajcarske.

U 2022. godini su otvoreni brojni novi hoteli u Beču koji će oživeti grad kao kongresnu destinaciju, a neki su već primili prve goste. Svi smeštajni objekti su ostvarili dobit od 213 miliona evra u periodu od januara do maja 2022. godine. U poređenju sa istim periodom prošle godine, to je povećanje od čak 514%. Sve ove brojke govore da se turizam u Evropi polako oporavlja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -