6.7 C
Belgrade
petak, april 26, 2024

Tajne potopljenih sela

Pomozite potomku velenjskih rudara, koji su dok su kopali lignit u jednom od najbogatijih slojeva uglja na svetu svoja plodna polja pretvorili u jezera, da pronađe dragoceni predmet ispod površine vode

Tajne potopljenih sela

Tamo gde su nekada bila sela, danas su jezera. Šta se desilo sa kućama, školama, crkvama? Zašto su potonuli i gde su nestali stanovnici sela? Otkrijte neverovatne životne priče seljana, rudara i Velenjčana. Sa verom u bolju budućnost, kopali su ugalj na jednom od najbogatijih slojeva lignita na svetu.

Šaleška dolina, riznica doživljaja

Neka ti ovu priču ispriča rudarev unuk! Pođi sa njim tamo gde je sve počelo. Spustite se liftom u tunele na 160 metara ispod zemlje i doživite svakodnevnicu rudara. Neka voda pokrije nekadašnja sela pred vašim očima. Zatim zaplovite duž površine jezera do mesta gde se u njegovim dubinama još uvek nalazi imovina rudarskih porodica.

Tajne potopljenih sela

Kada se vratite, čekaju vas odabrane domaće poslastice uz pogled na nekadašnji pejzaž koji se i danas naslućuje pod bistrom vodom Velenjskog jezera. Ponesite sa sobom nezaboravno iskustvo i poseban simbol velenjskih rudara.

Zakazani termin je 3. septembar 2022, a trajanje ture je četiri sata. Sve detaljnije informacije možete naći ovde.

             

#visitsaleska #ifeelsLOVEnia #myway

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -