12.3 C
Belgrade
petak, mart 29, 2024

Najlepše plaže u Bugarskoj

Ukoliko vam je dosadio odmor u već poznatim destinacijama u regionu, kao što je na primer Grčka, odlučite se za Bugarsku. Ova zemlja je već poznata našim turistima, a posećuje je sve više turista iz cele Evrope. Osim toga što nudi zaista pristupačan, Bugarska nudi i sadržajan odmor. Samo deo toga su četiri plaže koje mogu da se uporede sa mnogo poznatijim evropskim plažama

Najlepše plaže u Bugarskoj se nalaze na istoku zemlje. Bugarska nudi zaista lepa odmarališta i lepe plaže, bez obzira na to što se nalaze na obalama Crnog mora. Njih ima zaista puno, a ovo je samo deo napoznatijih i najposećenijih plaža u toj zemlji.

Zlatni pjasci

Zlatni Pjasci je letovalište koje se nalazi na oko 18 kilometara istočno od grada Varne. Istoimena plaža je dobila ime po jedinstvenom pesku boje zlata i obuhvata obalu dugu četiri kilometra. Ovaj deo obale je bogat zelenilom i mineralnim izvorima i predstavlja pravi biser bugarske obale. Plaža je smeštena između šumovitih brežuljaka i plavog mora što dodatno pojačava utisak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by V for Varna (@v.for.varna)

Plaža Harmanite

Plaža Harmanite nalazi se u južnom delu grada Sozopol. Radi se o jednoj od dve najpoznatije gradske plaže koja zauzima površinu od skoro dva hektara. Plaža je peščana i oko nje su postavljeni brojni restorani i klubovi. Odlična je za odmor kako mlađe, tako i one starije populacije.

Plaža Silistar

Plaža Silistar je poznata u narodu još kao Plaža gusara. Prema predanju, ovaj deo obale je u drevno doba bio poznat kao mesto na kom su se okupljali morski razbojnici, gusari. Na dinama i liticama oko obale su dom našle retke i ugrožene ptice, pa je ovaj deo 1992. godine proglašen zaštićenim područjem.

Do plaže uspinjačom, saznajte više.

Nesebar

Nesebar je najveći turistički biser u Bugarskoj. Sam grad je pod zaštitom Uneska, i to je grad ne samo prošlosti, već i budućnosti. Idealan je za prvu destinaciju, ukoliko niste bili u Bugarskoj, i može se pohvaliti sa dve lepe plaže koje se nalaze u novijem delu grada. Plaže su dugačke oko osam kilometara, peščane su, a plitka voda je pogodna za bezbrižne porodične odmore.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olga Balaba (@olbalaba)

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -